In 2005 verscheen Over luiken van Rudy Kousbroek met tekeningen van Joost Veerkamp bij de Statenhofpers. In het colofon van die uitgave werd gewag gemaakt van een nog te verschijnen luxe editie in halfoasis gebonden en vergezeld van extra tekening van Joost Veerkamp.  Het boek zelf is nog door Rudy Kousbroek gesigneerd. Maar bij een extra tekening is het echter niet gebleven. Er kwamen wel steeds nieuwe bijlagen, een CD met een gesprek met Rudy in een zeer speciale mysterieuze verpakking, een boek met herinneringen aan Kousbroek door jeugdvriend Remco Campert, een letterlijk lichtgevende kaart van Parijs, een echt brandend lantaarnpaaltje dat zo’n belangrijke rol speelt in het boek. Kortom, een kunstenaarsboek dat zijn weerga niet kent. Bas Lafleur maakt de doos die alleen op bestelling vervaardigd wordt. De prijs bedraagt € 850,–. Het is te bestellen, door een mail naar de pers te sturen. Woorden schieten te kort om een juiste voorstelling van dit project te krijgen. Via https://www.youtube.com/watch?v=hB2-LSBqtuI is daarom een film te bekijken. De doos met inhoud en aanvullende informatie zijn daarnaast te bezichtigen op  https://ligneclaire.cargocollective.com/Kousbroek-Campert-Veerkamp-Over-Luiken-Luxe-Editie

Geef een reactie